ОСТАННІ НОВИНИ

З львівського холдингу !FEST стягнули 13 млн грн несплачених податків

Ольга Денисяка

|

З відомого львівського ресторанного холдингу «!Fest» стягнули у бюджет 13,4 мільйона гривень. Керівництво підприємства визнало провину щодо ухилення від сплати податків. Про це повідомило Бюро економічної безпеки.

Правоохоронці традиційно не називають фігурантів кримінального провадження, але з матеріалів справи випливає, що мова йде про відомий ресторанний і розважальний холдинг !FEST.

«Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області забезпечили надходження до державного бюджету понад 13,4 млн грн податків. Ці кошти були сплачені відомим холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів та заклади громадського харчування. Директор підприємства визнала свою провину. Справу скеровано до суду», – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що співробітники холдингу отримували заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, а інша – неофіційна виплачувалась згідно тіньових реєстрів. Під час досудового розслідування детективи БЕБ провели низку обшуків, отримали відомості щодо відповідних реєстрів необлікованих коштів, виявили службову документацію, що свідчить про нелегальні господарські операції, готівку, чорнові записи, печатки тощо.  Як свідки були допитані співробітники  компанії.

Слідство повністю підтвердило факти виплати необлікованої заробітної плати та зібрало  необхідну доказову базу.

Також детективи Теруправління ініціювали податкову перевірку з приводу правильності нарахування податків та зборів на підприємстві під час нарахування та виплати заробітної плати. За результатами перевірки було донараховано 13,4 млн грн податків та зборів.

Директор підприємства на стадії досудового розслідування свою вину визнала. Товариство сплатило до державного бюджету завдані державі збитки у повному обсязі. Фігурантці кримінального провадження оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 212-1 КК України. Наразі справу скеровано до суду.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Бюро економічної безпеки прийшло з обшуками на FESTrepublic, за адресою вул. Старознесенська, 24-26, де розташовані офіси холдингу емоцій «!Фест».  Після чого пресслужба БЕБ повідомила, що детективи викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів та торгових точок. м БЕБ вилучило понад 400 банківських карток співробітників, а також 8 мільйонів гривень готівкою.

ТзОВ «Холдинг емоцій «!Фест» зареєстроване у Львові на пл. Ринок, 14. Її засновниками є львівські підприємці Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов. Основний вид діяльності холдингу − діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Додаткові види діяльності – виробництво какао і шоколаду, діяльність посередників у торгівлі продуктами харчування і товарами широкого асортименту, діяльність туристичних операторів, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *