ОСТАННІ НОВИНИ

Під час обшуків у холдингу «!Фест» вилучили 8 млн грн

Ольга Денисяка

|

Під час обшуку в офісі львівського холдингу БЕБ вилучило понад 400 банківських карток співробітників, а також 8 мільйонів гривень готівкою. Про це повідомили в пресслужбі БЕБ.

Детективи Бюро економічної безпеки провели обшук в головному офісі холдингу, до складу якого входить понад 60 різноманітних субʼєктів господарювання. 

Обшук проводився в рамках розслідування кримінального провадження стосовно схеми ухилення від сплати податків. На підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва у Львові було проведено обшук за адресою розташування головного офісу групи компаній.

Зазначається, що обшук тривав 16 годин. Впродовж цього часу 25 детективів та 6 співробітників для оперативної підтримки відпрацювали понад 2000 кв м території, на якій розташований офіс, та саму будівлю, що має 5 поверхів та 7 окремих виходів. 

Під час обшуку на місці перебували адвокати, керівництво й співробітники офісу, а також  охорона компанії, що мала при собі зброю. За результатами обшуку детективи виявили та вилучили: 

  •  415 банківських карток, які належать співробітникам та найманим працівникам групи компаній;
  • реєстри для поповнення банківських рахунків, документи щодо нарахування та виплати заробітної плати найманим працівникамготівку;
  • різні валюти в грошовому еквіваленті близько 8 000 000 грн

«Саме здобуттям цих доказів й було обумовлено проведення обшуку. Адже отримати їх шляхом проведення інших процесуальних дій було б неможливо. Компʼютерна техніка з офісу не вилучалась, всі приміщення та сейфи були відкриті представниками підприємства добровільно, без застосування спецзасобів. Водночас слідчі дії проводились з урахуванням специфіки роботи підприємства та без створення обставин, які б перешкоджали його подальшій законній діяльності», – йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці повідомляють, що жодних клопотань від представників холдингу про порушення з боку співробітників БЕБ під час обшуку не надходило. 

Наразі досудове розслідування триває.

Раніше повідомлялось, що люди зі зброєю прийшли в офіси !FEST на Старознесенській близько 14:30 год.

Співзасновник відомого ресторанного і розважального холдингу !FEST Юрій Назарук повідомив, що БЕБ влаштувало «маски-шоу» у офісі FESTrepublic у Львові.

Пресслужба БЕБ повідомила, що детективи викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів та торгових точок.

ТзОВ «Холдинг емоцій «!Фест» зареєстроване у Львові на пл. Ринок, 14. Її засновниками є львівські підприємці Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов. Основний вид діяльності холдингу − діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Додаткові види діяльності – виробництво какао і шоколаду, діяльність посередників у торгівлі продуктами харчування і товарами широкого асортименту, діяльність туристичних операторів, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *