ОСТАННІ НОВИНИ

Майже за два роки війни в Україні загинуло понад 10 тисяч цивільних, – ООН

Маркіян Рой

|

Організація Об’єднаних Націй підтвердила загибель 10 582 цивільних українців та українок від початку повномасштабного вторгнення. Поранень зазнали 19 875 людей. Загальна кількість утрат серед цивільного населення України становить 30 457 людей. Про це йдеться у дворічному звіті ООН, передає hromadske.

За даними організації, загальне число втрат охоплює 587 загиблих і 1298 поранених дітей. У звіті зазначають, що серед жертв російської агресії непропорційно сильно постраждали чоловіки – на них припадає 60% втрат.

Найбільше українців та українок постраждали через зброю вибухової дії з широкою зоною ураження — таких 91%. Від мін та вибухонебезпечних залишків війни постраждало 3,7%, решта втрат припадає на інші типи зброї та інциденти.

Окрім того, у звіті наводять кількість пошкодженої української інфраструктури. Згідно з ним, через бойові дії постраждало 1072 заклади освіти – 236 зруйновано та 836 пошкоджено. Також в Україні постраждало 465 медичних закладів – 59 зруйновано та 406 пошкоджено.

У документі також зазначають, що інцидентом, який призвів до найбільшого впливу на довкілля, став вибух на греблі Каховської ГЕС у червні 2023 року. Внаслідок цього щонайменше 80 населених пунктів затопило, а пошкоджень зазнали понад 37 тисяч будинків, 37 закладів освіти та приблизно 11 медичних закладів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *