ОСТАННІ НОВИНИ

Останній український батальйон вийшов з Авдіївського коксохіму

Ольга Денисяка

|

Бійці 25 окремого штурмового батальйону 47 окремої механізованої бригади повідомили, що після чотирьох місяців оборони останніми вийшли з Авдіївського коксохімічного заводу. Про це йдеться в повідомленні бригади.

«Бійці 25 окремого штурмового батальйону 47 бригади після чотирьох місяців оборони останніми вийшли з Авдіївського коксохімічного заводу. Без втрат! Командування бригади зробило все можливе, аби вберегти наших воїнів, забезпечивши потужну вогневу підтримку», – йдеться у заяві.

У бригаді зазначають, що з кінця жовтня 2023 року окупанти не полишали спроб захопити підприємство.

«Мʼясними штурмами вони лізли до паркану, але там і зупинялися. Наші екіпажі Бредлі, оператори FPV-дронів, піхота перемелювали ворогів у безпрецедентних масштабах. Кожен наш боєць увесь період часу чесно, гідно та мужньо виконував свій обовʼязок. Честь! Інші підрозділи 47 ОМБр продовжують тримати оборону на визначених напрямках», – додали у 47 ОМБр.

Відхід з Авдіївки

Уночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя військових.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський розповів, що військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Під час одного з відходів на вигідніші позиції декілька українських бійців потрапили в полон.

За кілька днів до цього, 13 лютого, 110 окрема механізована бригада повідомила, що з Авдіївки вперше майже за два роки для відпочинку та ротації виведуть деякі її підрозділи, оскільки сама бригада вже не має достатніх можливостей, щоб утримувати місто. Натомість у район Авдіївки терміново перекинули 3 окрему штурмову бригаду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *