ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовника з Пустомитів змусили сплатити 2,5 млн грн інвестиційного внеску

Наталя Дуляба

|

Компанію, яка у Пустомитах збудувала житло, через суд змусили сплатити до місцевого бюджету 2,5 млн грн пайового внеску на розвиток інфраструктури. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Одна з будівельних компаній у Пустомитах збудувала два житлові будинки і у 2021 році здала їх в експлуатацію. Однак вона так і не сплатила до місцевого бюджету пайовий внесок на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Сума внеску, розрахована саме для цього забудовника, становила майже 2,5 млн грн.

Водночас прокурори зауважують, що ці житлові будинки почали зводити ще до того, як в Україні скасували сплату забудовниками пайового внеску на розвиток інфраструктури.

«Пустомитівська територіальна громада була позбавлена можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів інфраструктури та соціальної сфери, зокрема закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, парків і дитячих майданчиків», – йдеться у повідомленні.

Суд підтримав позицію прокурорів і зобов’язав недобросовісного забудовника виплатити до місцевого бюджету заборгований пайовий внесок.

Нагадаємо, пайовий внесок на розвиток соціальної інфраструктури – це кошти, які сплачував до місцевого бюджету кожен забудовник, це була свого роду його інвестиція у розбудову інфраструктури населеного пункту. Розмір цього внеску для кожного девелопера був різний, оскільки суму вираховували, зважаючи на об’єми будівництва та низки інших характеристик.

Із 2021 року в Україні скасували сплату забудовниками пайового внеску на розвиток інфраструктури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *