ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник із Пустомитів не сплатив 2,5 млн грн пайового внеску

Наталя Дуляба

|

На компанію, яка у Пустомитах збудувала житло і не сплатила до місцевого бюджету 2,5 млн грн пайового внеску на розвиток інфраструктури, подали до суду. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Одна з будівельних компаній у Пустомитах збудувала два житлові будинки і у 2021 році здала їх в експлуатацію. Однак вона так і не сплатила до місцевого бюджету пайовий внесок на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Сума внеску, розрахована саме для цього забудовника, становила майже 2,5 млн грн.

Водночас прокурори зазначають, що ці житлові будинки почали зводити ще до того, як в Україні скасували сплату забудовниками пайового внеску на розвиток інфраструктури.

«Відповідно до норм законодавства замовники будівництва зобов’язані добросовісно сплатити до місцевого бюджету кошти, а не свідомо затягувати процес здачі об’єкта будівництва з метою уникнення сплати пайової участі. Внаслідок цього Пустомитівська територіальна громада позбавлена можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів інфраструктури та соціальної сфери, зокрема закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, парків і дитячих майданчиків», – йдеться у повідомленні.

Відтак прокуратура подала у суд на забудовника, аби він сплатив свій пайовий внесок до місцевого бюджету. Розгляд справи ще триває.

Нагадаємо, пайовий внесок на розвиток соціальної інфраструктури – це кошти, які сплачував до місцевого бюджету кожен забудовник, це була свого роду його інвестиція у розбудову інфраструктури населеного пункту. Розмір цього внеску для кожного девелопера був різний, оскільки суму вираховували, зважаючи на об’єми будівництва та низки інших характеристик.

Із 2021 року в Україні скасували сплату забудовниками пайового внеску на розвиток інфраструктури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *