ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за 3.3 млн грн відремонтували укриття на вулиці Теліги

Андрій Котенський

|

На вулиці Теліги, що у Личаківському районі Львова, за понад 3.3 млн грн відновили укриття якому понад 70 років. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

В Укритті провели сучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони для комфортного перебування. У разі тривоги тут може поміститись до 110 людей.

Ремонтні роботи в укритті тривали із листопада минулого року. Як розповіла директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль, в укритті повністю замінили всі комунікації – водопостачання і каналізування, зробили освітлення, встановили акумуляторні лампи, опалення та повністю нову вентиляцію, яка є притяжною і витяжною, що дозволяє очищати повітря і виконує додаткову функцію підігріву.

«Саме така система вентиляції є дуже хорошою і використовується для укриттів, які мають площу більше 100 квадратів. Відновили стіни та залили бетонну підлогу, постелили лінолеумне покриття, розмістили 4 санвузли. Фактично, більшість робіт у цьому укритті робилися заново. Ми залишили тільки ті стіни, які були, а підлогу, всі комунікації, все, що тут є, – робилося як на новому об’єкті будівництва», – дадала Ірина Мауль.

В укритті відремонтували входи-виходи, встановили систему автоматичного відкриття дверей під час тривоги, як це зробили раніше в укриттях на вулиці Городоцькій та Похилій. Також встановили додаткову систему оповіщення та датчики диму, що дає можливість раннього попередження про пожежу, щоб можна було безпечно евакуювати людей. Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

У приміщенні облаштували різні зони і облаштували стилізованими картинами. Для дітей є дитячий куточок, де можна погратися та цікаво і з користю провести час, а для дорослих обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку, провели інтернет, Wi-Fi.

Загальна площа укриття – 122 кв.м. Вартість усіх ремонтних робіт склала понад 3,3 млн грн. Усі роботи провели в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради у грудні 2022 року.

«Це вже третя захисна споруда, яку ми відремонтували в межах програми. Раніше ми відкрили такі укриття в Галицькому районі, тоді – у Франківському, і тепер – у Личаківському районі. Наступними будуть укриття на вулиці Каліча Гора, де ремонти вже розпочалися, і також на вулиці Солодовій і на проспекті Шевченка, які найближчим часом також будуть взяті в роботу», – пояснила Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконкому Львівської міської ради.

Нагадаємо, раніше у Львові відремонтували укриття на вулиці Городоцькій, що поблизу цирку, яке може помістити 300 людей: воно не діяло понад 60 років. Також відновили укриття на вулиці Похилій, і воно розраховане на 200 людей.

Зараз тривають роботи в укритті на вулиці Каліча Гора, 5: там уже демонтували вентиляційні труби та залили підлогу, майстри оббивають штукатурку і вже планують робити освітлення. Водночас, триває робоча група, яка вирішує питання із забудовником, що будує поруч і, таким чином, ускладнює доступ до укриття. Саме це укриття зможе помістити понад 200 людей в разі тривоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *