ОСТАННІ НОВИНИ

На проспекті Свободи хочуть облаштувати інклюзивну вбиральню. Шукають інвестора

Андрій Котенський

|

У середу, 14 лютого, виконавчий комітет ЛМР прийняв чергове рішення про встановлення інклюзивної модульної вбиральні на проспекті Свободи, 7. Її планують облаштувати за кошти інвесторів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Як пояснила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк, в адміністрацію звернулася Львівська обласна організація «Реабілітація осіб з інвалідністю» з проханням облаштувати вбиральню для осіб з інвалідністю. Організація готова взяти на себе пошук інвесторів, які профінансують ці роботи.

«Ми укладемо меморандум про співпрацю з Львівською обласною організацією «Реабілітація осіб з інвалідністю» для проведення робіт з встановлення інклюзивної модульної вбиральні на пр. Свободи, 7.

Галицька адміністрація визначена замовником з організації цих робіт, а організація «Реабілітація осіб з інвалідністю» займається пошуком інвесторів, які їх профінансують. Відтак, якщо буде фінансування ми готові реалізувати цей проєкт», – пояснила Галина Гладяк.

Відповідно до прийнятого рішення виконавчого комітету, після влаштування інклюзивної модульної вбиральні її передадуть на баланс ЛКП «Ратуша-сервіс». А ЛМКП «Львівводоканал» має підключити об’єкт до інженерних мереж.

Нагадаємо, за даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять у цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Нагадаємо, що ще у 2021 році львів’янам пообіцяли, що в центрі міста з’явиться перша модульна вбиральня, яка буде повністю автоматизованою і адаптованою для людей з інвалідністю. Її мали встановити на проспекті Свободи відразу біля недіючого підземного громадського туалету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *