ОСТАННІ НОВИНИ

На проспекті Свободи встановлять першу модульну вбиральню. Візуалізація

Наталя Дуляба

|

В центрі Львова з’явиться перша модульна вбиральня, яка буде повністю автоматизованою і адаптованою для людей з інвалідністю. Її встановлять на просп. Свободи відразу біля недіючого підземного громадського туалету. Відповідне рішення у п’ятницю, 14 травня, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає Львівський портал.

У мерії вирішили владнати ситуацію з громадськими туалетами в центрі Львова, які не працюють уже тривалий час. Аби львів’яни та гості міста мали нагоду скористатись таким місцем, на просп. Свободи встановлять модульну вбиральню, яка буде повністю автоматизованою та інклюзивною.

Розмістять її відразу біля підземних туалетів. Тут мають бути дві звичайні кабінки і одна окрема для людей з інвалідністю, матусь із колясками. У цій кабінці навіть облаштують пеленальний столик для дитини. Втім аби скористатись такою вбиральнею, треба буде заплатити. Скільки саме, у мерії наразі не кажуть.

«Це буде повністю інклюзивна та автоматизована вбиральня. Вона не передбачає постійної роботи обслуговуючого персоналу. Оплату можна буде здійснювати як готівковим, так і безготівковим методами. Я думаю, вона буде якісною і комфортною», – сказав директор департаменту ЖКГ Львівської міськради Олександр Одинець.

Водночас заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк наголосила на практичності саме модульної вбиральні.

«Підземні вбиральні у нас зараз не працюють, вони закриті. А на проспекті Свободи потрібне таке місце, тож модульну вбиральню ми ставимо, щоб зараз у літній час люди могли нею користуватися. Коли ми відремонтуємо ті піземні вбиральні, які є на проспекті Свободи, цю модульну ми зможемо перенестив інше місце. Ще додам, що наші підземні туалети не адаптовані під потреби людей з інвалідністю, матусь із колясками, а в цій модульній вбиральні все це враховано, навіть є місце, де можна перепеленати дитину», – підкреслила Ірина Маруняк.

Деякі члени виконкому висловили сумніви щодо зовнішнього виду такої модульної вбиральні, втім у міському департаменті аріхтектури жодних зауважень не мають.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зауважив, що розглядаючи можливі варіанти візуалізації, у мерїі керувались досвідом швейцарських міст, де є чимало саме таких модульних вбиралень.

Найближчим часом у міській раді мають оголосити тендер. На встановлення такого громадського туалету передбачили близько 4 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *