ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція перепровіряє 45 тисяч справ ВЛК про непридатність до служби. Є порушення

Андрій Котенський

|

Після перевірки військкоматів та прийняття рішення звільнити усіх обласних військкомів, в Україні також проводять масову перевірка рішень військово-лікарських комісій. Зокрема, вилучено та повторно перепровіряються 45 тисяч справ військовозобовязаних, яких визнано непридатними до служби. Про це повідомив Перший заступник голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе в інтерв’ю Censor.net.

Наразі повторно перевірено 8700 довідок про непридатність і 1200 із них було скасовано.

«Якщо брати ВЛК, то проводиться колосальна робота по перевірці раніше наданих довідок. Тому що це теж треба перевіряти. Ми вилучили 45 тисяч медичних справ, які зараз підуть на ретельні перевірки спільно з ВЛК областей і МСЕК уже найвищому рівні. І вже є навіть напрацювання по скасуванню виданих раніше документів. Тільки в результаті наших запитів центральною ВЛК та ВЛК в регіонах 7,5 тисяч довідок про непридатність залишено в силі, а 1200 скасовано», – повідомив Максим Цуцкірідзе

Окрім того виявлено, що із 21-ї тисячі осіб, понад 6 тисяч чоловіків отримали сумнівний діагноз про свою інвалідність.

«21 тисячу медико-експертних справ про встановлення інвалідності ми направили до МСЕК. З них – 6,3 тисячі визнали сумнівними і направили на ще один розгляд. Тобто це велика робота. Як правило, люди приходять з якоюсь інвалідністю. І дуже тривалий період необхідно, щоб перевірити. Але якщо ми встановимо, що рішення підробне і нам МСЕК вищого рівня підтвердить, що були зловживання з цього приводу, це знову ж таки буде говорити про те, що людина отримала неправомірну вигоду», – додав Максим Цуцкірідзе.

Як відомо, в Україні відкрито близько 9400 кримінальних справ щодо ухилення від мобілізації. Найбільша кількість проваджень розслідують у прикордонних областях – Одеській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій.

Найпоширеніші схеми переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *