Бійцям 95 окремої десантно-штурмової бригади на фронті готують піцу на польовій кухні, здобутій в окупантів ще в Ізюмі. Про це Львівському порталу повідомили у ЗСУ.
Така польова піцерія поки є єдиною у ЗСУ і діє саме у 95 десантно-штурмовій бригаді. Її облаштували на базі польової кухні, яку затрофеїли під Ізюмом ще у 2022 році.
Кухня була пошкоджена і годилася тільки для запікання. Але цього виявилося достатньо, щоб готувати по 250-300 піц на добу.
«Наша піца з трьома видами м’яса: курятиною, ковбасою і шинкою. А ще додаємо огірки мариновані, оливки та, звісно, багато сиру. За грамами не стежимо, додаємо начинку щедро, щоб боєць міг наїстися, – розповідає Олександр Щербак, який заправляє пересувною піцерією в бригаді. – А ще ми готуємо солодку піцу із медом, кисломолочним сиром і фруктами. Дуже смачно виходить».
У 95 бригаді додають, що «справжню тактичну піцу» готують виключно з армійських продуктів силами військовослужбовців.
«Ми плануємо, що наша польова піцерія буде працювати на постійній основі. Час від часу будемо її запускати і готувати багато піц, щоб підняти настрій бійцям, які повертаються з бойових позицій», – додав начальник тилу Дмитро Стеха.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.
Фото: 95 ОДШБ
Наталя Дуляба