ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський визначився з новим керівництвом Генштабу та Сухопутних військ, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ стане заступник міністра оборони України Олександр Павлюк, а Генштаб очолить командувач Сил тероборони Анатолій Баргилевич. Про це повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на власні джерела у Міноборони.

За даними співрозмовника, зараз уже готують подання на призначення Павлюка та Баргилевича указами президента.

Командувача Сухопутних військ і начальника Генштабу ЗСУ призначає президент за поданням Міністерства оборони. Як пише Українська правда, таке подання в Офіс президента ще не надходило.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та призначив на цю посаду Олександра Сирського, який досі командував Сухопутними військами.

Також Валерію Залужному присвоїли найвищу державну нагороду – звання Героя України з присвоєнням ордену «Золота зірка». На якій саме посаді він залишиться в армії, наразі ще не відомо.

За кілька днів до цього що Володимир Зеленський вперше публічно заявив, що «розмірковує» над заміною головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також над перезавантаженням напрямку керівництва країною.

Примітно, що останнім часом активно про звільнення Валерія Залужного писали західні ЗМІ, цю тему непокоїло українське суспільство. Втім офіційні представники влади цю інформацію щоразу заперечували.

Сам президент після призначення Сирського Головнокомандувачем ЗСУ заявив, що чекає від нього детальний план дій на 2024 рік, налагодження безперебійного постачання зброї на першу лінію фронту, вирішення проблем із логістикою тощо. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *