ОСТАННІ НОВИНИ

З російського полону повернулись четверо захисників з Львівщини

Ольга Денисяка

|

Серед 100 українців, яких 8 лютого звільнили з полону, є троє захисників з Львівщини. Про це йдеться в повідомленні голови Львівської ОВА Максима Козицького.

За інформацією голови ОВА, серед тих, хто вчора повернувся з poсійського полону додому, є два брати-прикордонники з Яворівщини. Микола та Роман Горіни з Новояворівської громади служили у 23 загоні Державної прикордонної служби України. Наші земляки до останнього боролися за український Маріуполь. У травні 2022 року їх взяли у полон на заводі «Aзoвcталь».

Також додому з полону повернувся Микола Осташ. Захисник із Турки.

Згодом голова ОВА повідомив, що додому також повертається солдат 24 ОМБр імені Короля Данила, водій роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону Тарас Габа. Чоловік потрапив у неволю під час виконання бойового завдання біля Попасної. Велика родина у селі Брахівка Буської громади майже два роки чекала на його повернення.

8 лютого Україна повернула з російського полону ще сто військових. Серед врятованих військовослужбовців цього разу 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.

Нагадаємо, це вже третій від початку року обмін військовополоненими. Перший відбувся 3 січня, тоді Україна повернула з російського полону 230 військових та цивільних. Серед них було шестеро захисників з Львівщини.

Згодом, 31 січня, відбувся обмін полоненими, у межах якого в Україну повернулися 207 військових. Тоді додому повернулись ще шестеро віськових з Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *