ОСТАННІ НОВИНИ

З полону РФ повернулись ще 100 українських захисників

Ольга Денисяка

|

8 лютого Україна повернула з російського полону ще сто військових. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Ще 100 українців удома, в Україні. Нацгвардія, прикордонники, ЗСУ. Більшість – захисники Маріуполя.  Усі – наші, усі – знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо! Наша команда, яка займається обмінами, – дякую за потрібний країні результат», – йдеться в повідомленні.

У координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що це вже 51-й за ліком обмін. Серед врятованих військовослужбовців цього разу 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.  Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці «Азовсталі»), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.

«Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20.  Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на «Азовсталі», рідних братів Миколу та Романа», – йдеться в повідомленні.

У штабі додали, що обмін відбувся з допомогою Об’єднаним Арабським Еміратам.

З моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3135 Захисників та Захисниць.

Нагадаємо, це вже третій від початку року обмін військовополоненими. Перший відбувся 3 січня, тоді Україна повернула з російського полону 230 військових та цивільних. Серед них було шестеро захисників з Львівщини.

Згодом, 31 січня, відбувся обмін полоненими, у межах якого в Україну повернулися 207 військових. Тоді додому повернулись ще шестеро віськових з Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *