ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова віддала під забудову 2,7 га землі біля ЛАЗу

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада віддала ТзДВ «Львівський завод будівельних виробів» 2,76 га промислової землі біля занедбаного Львівського автобусного заводу під забудову, в тому числі житлом. Відповідні ухвали прийняли на сесії 8 лютого.

Йдеться про дві земельні ділянки на вул. Персеніквка, 2. Перша з них (4610136800:03:001:0056) має площу 1,7358 га. Це колишня промислова територія, відразу по сусідству – ЛАЗ та залізнична колія.

Зараз тут розташована низка старих приміщень, які є у власності ТзДВ «Львівський завод будівельних виробів».

Ось як виглядає ділянка зараз:

Своїм рішенням мерія затвердила проєкт землеустрою і надала цій компанії земельну ділянку в 10-річну оренду для будівництва та обслуговування багатофункціонального комплексу з апарт-готелем та відкритими автостоянками. При цьому землю перевели у категорію житлової та громадської забудови.

Зауважимо, що до цього рішення мали зауваження деякі депутати, які наголошували, що під апарт-готелем зведуть звичайні житлові багатоповерхівки, як це вже доволі часто зараз роблять у Львові.

«Забудовники, інвестори, які приходили в цю залу, раніше казали, що на цій території буде ділова забудова…  Ми виділяємо земельну ділянку у зоні Г-2, Г-6, яка передбачає комерцію. Але, на жаль, у місті є багато випадків, коли у зоні Г-2 будують житло, а називають то апарт-готелем… А нагадаю, що раніше у цій залі теж неодноразово говорилось, що територія автобусного заводу ніколи не буде забудована житловим комплексом (відповідне рішення у 2021 році ухвалив навіть виконком Львівської міськради, – ред.)», – сказала депутатка Вікторія Довжик.

Міського голову Андрія Садового цікавило, який відсоток комплексу становитиме апарт-готель, але ніхто відповісти йому не зміг. Бо, за словами мера, якщо «там буде якесь виробництво і на території зроблять проживання для працівників, то це має право на життя».

Зрештою Садовий закликав депутатів проголосувати, бо «не проголосувати було б неправильно», але він запевнив, що не підпише ухвалу, допоки не знатиме функціональний розподіл комплексу.

Зазначимо, що справді останнім часом забудовники стали прикриватись «апарт-готелями», будуючи звичайні багатоповерхівки з квартирами, які за документами вказані як апартаменти. Таким чином вони використовують існуючі юридичні лазівки, втім на самого власника такого житла чекатимуть певні сюрпризи як, наприклад, неможливість прописатись та нарахування комунальних послуг за промисловим тарифом.

Ще однією ухвалою Львівська міська рада надала ТзДВ «Львівський завод будівельних виробів» в оренду теж на на 10 років сусідню земельну ділянку (4610136800:03:001:0055) площею 1,0286 га. Її віддали під будівництво та обслуговування офісних і громадських будівель з відкритими автостоянками.

Землю теж перевели до житлової та громадської забудови. Примітно, що це питання проголосували без будь-яких обговорень.

За обидві ділянки підприємство сплачуватиме щороку до бюджету Львова більше 2,9 млн грн.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзДВ «Львівський завод будівельних виробів» займається виробництвом бетонних конструкцій, зареєстроване якраз на вул. Персенківка, 2 у Львові.

99,7% підприємства належить львів’янину Миколі Паньківу. З 2010 по 2020 року двічі був депутатом Миколаївської районної ради, на останніх місцевих виборах балотувався до Стрийської районної ради від Української Галицької Партії, але не пройшов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *