ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав бюджет розвитку-2024

Наталя Дуляба

|

Львівська міська затвердила бюджет розвитку на 2024 рік, він складатиме всього лише 1,9 млрд грн, що більше ніж удвічі менше від бюджету розвитку-2023. «За» відповідну ухвалу на сесії 8 лютого проголосували 49 депутатів.

Так, бюджет розвитку Львова-2024 становитиме 1,93 млрд грн, що на 57,6% менше від бюджету минулого року.

Бюджет розвитку, наприклад, 2022 року становив 3,2 млрд грн, а 2021 року – майже 3,8 млрд грн. Саме в ньому закладають кошти на всі ремонти доріг та вулиць, на виплату кредитів, поповнення статутних капіталів ЛКП, на Громадський бюджет (якого через війну наразі немає).

Зауважимо, що цьогоріч на підтримку ЗСУ Львів планує витратити 1 млрд грн, тобто фактично половину усього бюджету розвитку. Саме стільки коштів на армію із міського бюджету витратили й у 2023-му.

1,19 із 1,93 млрд грн усього бюджету розвитку – це вже затверджені раніше видатки, відтак до розподілу «вільних» коштів залишилось всього лише 739 млн грн. Серед пріоритетів фінансування виділили:

  • Центри для ветеранів
  • Центри національно-патріотичного виховання
  • Аварійно-відновлювальні роботи після ракетного удару на вул. Стрийській, а також у міських школах і садочках
  • Обладнання приміщення для реабілітації та лікування поранених

Серед капітальних ремонтів і будівництв у 2024 році – реалізація трьох проєктів, але 80% необхідних коштів покриють ґрантом Європейського інвестиційного банку. Йдеться про:

  • реконструкція з розширенням існуючої школи №41 на вул. Макаренка, 19 у Брюховичах – 191 млн грн + 20 млн грн із бюджету;
  • капремонт із утепленням фасаду лікарні святого Луки на вул. Навроцького, 23 – 37 млн грн + 5 млн грн із бюджету;
  • капремонт із утепленням фасаду дитячої лікарні святого Миколая на вул. Пилипа Орлика, 4 – 50 млн грн + 5 млн грн із бюджету.

На будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у бюджеті розвитку заклали 50 млн грн, ще 410 млн грн є ґрантових коштів.

Районним адміністраціям Львова на 2024 рік дали 74,5 млн грн, при цьому 11,8 млн грн із них – торішні борги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *