ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні по-новому нараховуватимуть комуналку

Наталя Дуляба

|

Кабінет Міністрів України на засіданні 6 лютого затвердив нову систему перерахунку вартості комунальних послуг із постачання тепла, води та вивозу сміття. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

Наразі деталей про новий порядок перерахунку комунальних послуг є небагато. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль каже, що це є чіткий алгоритм, який ґрунтується на принципі «плати за те, що отримав».

«Для нас важливо, щоб надані комунальні послуги були якісними та відповідали заявленим стандартам. Люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги», – сказав він.

При цьому глава уряду вкотре запевнив, що до кінця опалювального сезону 2023/2-24 тарифи для українців на електрику, газ та тепло залишаться незмінними.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін скасував заборону на відключення українців від комунальних послуг під час війни. Відтак у регіонах, де не йдуть бойові дії, тепер знову можна відключати боржників. На Львівщині, наприклад, вже почало вимикати світло усім, хто має неоплачені платіжки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *