ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд скасував заборону на відключення українців від комунальних послуг

Наталя Дуляба

|

Відтепер в Україні знову дозволили відключати боржників від комунальних послуг і нараховувати пеню. Робити це можна у всіх регіонах, де не йдуть бойові дії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У грудні 2023 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів №1405, якою в Україні скасували заборону на відключення населенню житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, яку ввели, зважаючи на повномасштабне вторгнення Росії.

Також постанова дозволяє знову стягувати заборгованість за комунальні послуги з побутових і непобутових споживачів на неокупованих територіях України та на територіях, де не ведуться бойові дії.

За даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, загалом у 2023 році українці оплатили 94,5% рахунків за спожите тепло і 93% – за централізоване водопостачання і водовідведення.

Щодо мешканців Львівської області, то торік вони сплатили 97,5% нарахувань за спожите тепло, 97,8% – за централізоване водопостачання і водовідведення.

Даних про газ та електроенергію наразі не вказують.

Як відомо, віднедавна «Львівобленерго» почало вимикати світло боржникам, посилаючись саме на цю постанову уряду.

«Оплата споживачами житлово-комунальних послуг на пряму впливає на діяльність кожного підприємства галузі і надання ними життєво необхідних послуг. Відтак закликаємо споживачів і надалі підтримувати належний рівень розрахунків за спожиті житлово-комунальні послуги», – додають у Львівській ОВА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *