ОСТАННІ НОВИНИ

Від грипу помер ще один мешканець Львівщини

Наталя Дуляба

|

На Львівщині зареєстрували ще один летальний випадок грипу А – від ускладнень помер чоловік віком 60+. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Нову смерть від грипу зафіксували протягом тижня 29 січня – 4 лютого. Медики не уточняють деталей, зокрема чи були у померлого супутні захворювання. Втім відомо, що йдеться про чоловіка із вікової групи 60+.

Зауважимо, що на Львівщині циркулює лише грип групи А. Перші летальні випадки зареєстрували наприкінці січня, тоді померли двоє чоловіків віком 49 і 50 років.

Загалом перших у цьому епідсезоні хворих на грип А на Львівщині виявили у грудні. Відтоді захворюваність в області поступово зростала і тепер епідпоріг вже перевищений майже на 73%. Деякі школи пішли на онлайн-навчання.

Натисніть на зображення для збільшення

Нагадаємо, цілком вберегтись від грипу неможливо, втім вакцинація дозволяє суттєво зменшити ризик ускладнень, які може провокувати недуга. Медики наполегливо рекомендують щепитись вагітним жінкам, літнім людям і тим, хто має хронічні захворювання, медикам і дітям.

Вакцину від грипу можна придбати в аптеці. Зараз в Україні доступні препарати корейського або французького виробництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *