ОСТАННІ НОВИНИ

Від грипу померли двоє мешканців Львівщини

Наталя Дуляба

|

На Львівщині зафіксували перші в епідсезоні летальні випадки грипу. Від ускладнень, спричинених хворобою, померли двоє чоловіків. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом тижня 22-28 січня від грипу померли двоє чоловіків віком 49 і 50 років. Медики не уточняють деталей, зокрема чи були у них супутні захворювання. Втім відомо, що на Львівщині зафіксований лише грип групи А.

Перших у цьому епідсезоні хворих на грип А на Львівщині зареєстрували у грудні. Відтоді захворюваність в області поступово зростала і тепер епідпоріг вже перевищений на 50%.

Загалом протягом минулого тижня у Львові та області офіційно зареєстрували більше 16 тисяч хворих на грип, ГРВІ і коронавірус. Найбільше нездужають вікові групи 30-64 роки (32%) та діти 5-14 років (24%) у у Львівському, Стрийському та Яворівському районах.

У лікарнях із грипом зараз лежать 357 мешканців Львівщини.

Натисніть на зображення для збільшення

Нагадаємо, цілком вберегтись від грипу неможливо, втім вакцинація дозволяє суттєво зменшити ризик ускладнень, які може провокувати недуга. Медики наполегливо рекомендують щепитись вагітним жінкам, літнім людям і тим, хто має хронічні захворювання, медикам і дітям.

Вакцину від грипу можна придбати в аптеці. Зараз в Україні доступні препарати корейського або французького виробництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *