ОСТАННІ НОВИНИ

Військовим на схід постачальних збирався надіслати гнилі овочі і фрукти, – Міноборони

Наталя Дуляба

|

Переможець тендеру збирався поставити військовій частині на сході України велику партію гнили овочів та мандаринів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міноборони.

В оборонному відомстві продовжують працювати робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів у ЗСУ. Нещодавно вони виявили чергову халатність.

Так, до однієї з військових частин на сході України компанія-переможець намагалася поставити неякісну продукцію. Під виглядом великої партії підприємство хотіло приховати зіпсований товар: капусту, моркву, цибулю та мандарини.

«Такий товар не прийматимуть. Компанія повинна замінити його якнайшвидше або відшкодувати вартість. Наші військові мають харчуватися якісними продуктами, а постачання повинно бути своєчасним», – підкреслив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Лише протягом січня робочі групи при Міноборони запобігли постачанню у військо більше ніж 362 тонн неякісних продуктів.

За всіма зафіксованими порушеннями складають відповідні акти, а постачальникам виставляють штрафні санкції за недотримання умов договору.

Нагадаємо, про постачання зіпсованих і неякісних продуктів у ЗСУ публічно відомо стало буквально нещодавно, адже деякі військові скаржились на неналежне харчування. Реагуючи на це, Міністерство оборони почало проводити рейди по складах у частинах і відразу виявили перші харчі, непридатні до споживання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *