ОСТАННІ НОВИНИ

Назвали склад робочої групи щодо інтеграції України в НАТО

Ольга Денисяка

|

В Офісі президента провели установче засідання робочої групи щодо безпекових питань і євроінтеграції України; до її складу увійшли більше десятка експосадовців та профільних експертів. Про це йдеться в повідомленні Офісу президента.

Офіційна назва групи – Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України, її спільно очолюватимуть керівник ОП Андрій Єрмак і колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. 

Основна мета групи – напрацювання системного бачення подальшої інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір як один із ключових чинників регіональної та світової безпеки.

 До складу робочої групи, крім співголів Андрія Єрмака та Андерса Фога Расмуссена, також увійшли: експрезидентка Литви Даля Грібаускайте, колишній Президент Польщі Александр Квасневський, колишній Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, колишня Прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін, колишня державна секретарка США Гілларі Клінтон, експрем’єр-міністр Польщі Марек Белька, колишній Прем’єр-міністр Словаччини Мікулаш Дзурінда, експрем’єр-міністр Швеції Карл Більдт, колишній міністр закордонних справ Великої Британії лорд Вільям Хейг, колишня міністерка закордонних справ, внутрішніх справ і оборони Франції Мішель Алліо-Марі, співголова комітету зовнішньої політики та оборони парламенту Німеччини Омід Нуріпур, колишній міністр оборони, міністр юстиції та генеральний прокурор, міністр закордонних справ Канади Пітер Маккей, колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО у Європі Веслі Кларк, колишній спеціальний представник США в Україні Курт Волкер, ексзаступник Генерального секретаря НАТО Хайнер Браусс (Німеччина), колишній заступник Генерального секретаря НАТО Гідрімас Єглінскас (Литва).

Нагадаємо, під час приїзду до Києва 30 січня колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен висловив переконання, що Україну треба запросити до НАТО вже на липневому саміті у Вашингтоні. Це, на його думку, буде потужним сигналом для Путіна та для тих, хто може мати територіальні претензії в інших частинах світу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *