ОСТАННІ НОВИНИ

У Верховну Раду передали оновлений законопроєкт про мобілізацію: що змінилось

Наталя Дуляба

|

30 січня Кабінет Міністрів схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

В оборонному відомстві запевняють, що всі коментарі та зауваження, які були до попередньої версії законопроєкту, врахували спільно з Генеральним штабом, урядом та народними депутатами.

Тепер оновлений законопроєкт скерували у Верховну Раду. Вочевидь парламент найближчим часом буде його розглядати.

«Цей законопроєкт визначає прозорі правила мобілізаційного процесу, а також необхідне врегулювання прав військовослужбовців та військовозобовʼязаних», – підкреслюють в Міноборони.

Які зміни до нього внесли, дивіться в інфоргафіці нижче:

Нагадаємо, Верховна Рада України 11 січня вирішила відкликати законопроєкт про мобілізацію, який викликав шквал критики у суспільстві. За результатами засідання погоджувальної ради в закритому режимі вирішили повернути законопроєкт ініціаторові, тобто Кабінету Міністрів. Згодом уряд офіційно відкликав його.

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з «урахуванням всіх пропозицій». При цьому глава відомства наголосив, що воїнам треба дати можливість відпочити, а звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський говорив, що закон про мобілізацію має бути справедливим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *