ОСТАННІ НОВИНИ

Закон про мобілізацію має бути справедливим, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський ше не бачив нової редакції законопроєкту про мобілізацію, однак стверджує, що він повинен бути справедливим. Про це він сказав 12 січня під час спільної пресконференції з премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

«Що стосується законопроєкту про мобілізацію: я знаю, що військові з депутатами працювали. Підсумкового варіанту я не бачив. Для мене головне, щоб цей закон був справедливим. Коли побачу всі деталі, тоді зможу щось сказати», – прокоментував глава держави, відповідаючи на запитання журналіста.

Нагадаємо, Верховна Рада України 11 січня вирішила відкликати законопроєкт про мобілізацію. За результатами засідання погоджувальної ради в закритому режимі вирішили повернути законопроєкт ініціаторові, тобто Кабінету Міністрів. Згодом уряд офіційно відкликав його.

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з «урахуванням всіх пропозицій». При цьому глава відомства наголосив, що воїнам треба дати можливість відпочити, а звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *