ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські ветерани-футболісти з ампутаціями здобули «срібло» на турнірі в Польщі

Наталя Дуляба

|

«Покрова АМП», перша в Україні футбольна команда, до якої увійшли ветерани з ампутованими кінцівками, стала срібним призером передсезонного футбольного турніру в Жешуві. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Турнір у Польщі є першим для команди, відповідно й здобуте «срібло» є першою нагородою, адже «Покрову АМП» створили на Львівщині лише восени 2023 року.

Зауважимо, що прикордонники не випускали футболістів, які цими вихідними прямували на змагання в Польщу.  Офіційна причина – брак необхідних документів, оскільки більшість гравців команди, незважаючи на ампутації, досі стоять на обліку як чинні військовослужбовці.

У планах футбольного клубу на 2024 рік – участь у чемпіонаті Польщі ПЗУ АМП Футбол Екстракласа, який є одним з найсильніших в Європі. Старт чемпіонату запланований на 2-3 березня.

Зазначимо, «Покрова АМП» – перша в Україні футбольна команда, до якої увійшли військовослужбовці-ветерани з ампутаціями нижніх кінцівок. Також це перша подібна команда у світі, яка тренується на снігу.

Команду створили саме на Львівщині у вересні 2023 року за ініціативи отців Салезіанського згромадження УГКЦ. 80% «Покрови АМП» – це військові, які воювали на фронті й отримали там поранення. Тренують спортсменів Богдан Мельник та Назар Русецький.

Додамо, що у футбол на милицях грають командами із семи людей на полі розміром 40х60 м. Польові гравці грають на милицях, милицю у них вважають продовженням руки, воротарі з ампутацією однієї руки перебувають під час матчу тільки у штрафному майданчику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *