ОСТАННІ НОВИНИ

На змагання до Польщі не випустили команду ветеранів-футболістів на милицях

Наталя Дуляба

|

Першу в Україні футбольну команду «Покрова АМП», до якої увійшли ветерани з ампутованими кінцівками, не випустити на закордонні змагання. Офіційна причина – брак необхідних документів. Про це Львівському порталу повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

«У більшості осіб зі складу команди, які є чинними військовослужбовцями, немає необхідних документів, які б давали право на перетин кордону. Попередньо встановлено, що керівництво футбольної команди не до кінця вжило необхідних дій для погодження дозволів для команди та отримання позитивного результату розгляду листів», – йдеться у повідомленні.

За даними джерел Львівського порталу, команда прямувала на товариську зустріч до Польщі, адже невдовзі «Покрова АМП» має стартувати у чемпіонаті Польщі ПЗУ АМП Футбол Екстракласа, який є одним з найсильніших в Європі.

Водночас більшість гравців команди справді є досі чинними військовими, виїзд яких за кордон має погодити Міністерство оборони. Такого дозволу на момент виїзду не було надано.

Зазначимо, «Покрова АМП» – перша в Україні футбольна команда, до якої увійшли військовослужбовці-ветерани з ампутаціями нижніх кінцівок. Також це перша подібна команда у світі, яка тренується на снігу.

Команду створили саме на Львівщині у вересні 2023 року за ініціативи отців Салезіанського згромадження УГКЦ. 80% «Покрови АМП» – це військові, які воювали на фронті й отримали там поранення. Тренують спортсменів Богдан Мельник та Назар Русецький.

Додамо, що у футбол на милицях грають командами із семи людей на полі розміром 40х60 м. Польові гравці грають на милицях, милицю у них вважають продовженням руки, воротарі з ампутацією однієї руки перебувають під час матчу тільки у штрафному майданчику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *