ОСТАННІ НОВИНИ

Юлія Лацик: «Неуспіх Львівської мерії в судах із забудовником Брюховичів – вистава для майбутнього меморандуму»

Юлія Лацик

|

Громадська активістка Юлія Лацик про процеси, які відбуваються навколо справи забудови Широкій 2, у Брюховичах, де забудовник намагається отримати дозвіл на побудову кварталу апартаментів на ділянці 3,46 га із знесенням недобудованої школи:

«Після відвідин засідання робочої групи, дуже хочеться закцентувати на окремих моментах. Наголошу, ніяких кінцевих рішень робоча група ще не прийняла.

Забудовник пропонує під реабілітаційний центр вже 3000 м2 і цю площу він готовий передати місту в якості компенсації ринкової вартості ділянки. Тобто, таке собі «відкупне». 3000 м2 в обмін на закривання очей щодо грубих порушень містобудівного законодавства.

Відносно будівництва апартаментів, забудовник пояснює, що їх буде менше ніж зазначено в проекті (а там передбачено аж 437 шт!). Розповідає, що ці апартаменти не є житлом, бо функціонуватимуть як готельні (то відобразіть ці будівлі в проекті як «готель»! Чи слабо?). Що набудовані апартаменти передадуть в обслуговування готельного оператора (але якого саме, вже пів року назвати не можуть).

Забудовник також акцентує, що корисна площа забудови лише 32 886 м2, але при цьому оминає цифру 49 358 м2, стверджуючи, що про останню говорять ті хто в будівництві не розбирається. Та чого ж не розбирається…Тут зовсім нескладно.

Щоб забудовник зміг отримати хороші гроші за продаж корисних 32 886 м2 (з яких 23 597 м2 апартаментів!),  йому треба збудувати ще і 16 442 м2 некорисної площі: приміщення загального користування (коридори, сходові клітки тощо), різні технічні приміщення.

От вам і 49 358 м2 забудови. P. S. Зведені дані з проекту у таблиці на першому фото, а сам проект можна вивчити за посиланням.

І всі «компроміси» та  «чесне слово» забудовник пропонує скріпити меморандум чи якоюсь угодою. Тільки от затверджувати свої обіцянки внесенням змін в містобудівні умови та коригуванням проектної документації – не збирається.

Звісно, що для ЛМР, пропозиція 3000 м2 під проект UNBROKEN, може бути зручна. До того ж, зовсім нескладно для громадськості це інформаційно припіднести як «мудрий компроміс», коли «і вовки ситі, і вівці цілі». Тим більше, що це чудовий привід для красивого піару в майбутньому: мовляв, от, яке велике досягнення! Із 500 до 3000 м2 площі під реабілітаційний центр «Незламні» в забудовника вибили і пішло поїхало…

Але насправді «вівці» цілі не будуть. Бо, наразі, від намірів будувати 23 597 м2 апартаментів забудовник аж ніяк не відмовляється.

Вкрадену у громади Брюхович, цінну і в розкішному місці ділянку, площею 3,5 га, поруч якої ліс та свердловини термальних вод, хочуть використати НЕ для єдиної і важливої цілі – будування великого реабілітаційного комплексу. А, наголошу, виключно це будувати обіцяли громаді коли брали ділянку в користування!

Натомість цю ділянку зібралися забудувати цілим кварталом житлових апартаментів, у співвідношенні 10 % реабілітцентр і 90% комерійно-апартаментна забудова.

На судових полях – теж цікаво…

І прокуратура, і ЛМР з забудовником судяться, але успіхів чомусь поки не видно. Чомусь їм не вдається добитися в суді забезпечення позову. Кидається в очі те, що ЛМР і прокуратурі суд часто відхиляє позовні заяви, бо виявляє в них недоліки чи технічні помилки. Від цього судові процеси розтягуються в часі, але по суті справа стоїть на місці. І забудовник, як відповідач, в господарський суд на засідання не приходить… Можливо тому, що загрози тут не відчуває?

Судяться із забудовником і мешканці. Їхні позовні заяви, суд приймає, і недоліків чи технічних помилок в них не знаходить. І сторона забудовника на ці судові засідання приходить. В суді мешканці Брюхович, навіть, забезпечення позову добились. Та, на жаль, забудовник його скасував.

Тож чи дійсно, ЛМР з прокуратурою як «добрі герої», з усіх сил судяться з «кривдником» забудовником, а «погані» суди щоразу пасують в бік останнього…?

Чи все це, просто, гра акторів? а вистава про неуспіх в судах, лиш для того, аби виправдати в очах громадськості «меморандум» із абудовником…?

Все це ми, рано чи пізно, побачимо.

Ну а поки що не збавляємо обертів, відслідковуємо дії ЛМР, прокуратури, судові процеси та настрої, які великою мірою ретранслюють депутати у своїх репліках, ідеях, спічах».

Редакція Львівського порталу не завжди поділяє думки, висловлені в авторських текстах, та готова надати усім сторонам можливість аргументованої відповіді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *