ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зафіксовано новий штам коронавірусу «Дженні»

Маркіян Рой

|

У січні в Україні зареєстрували випадки нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон – JN.1, який називають «Дженні». Відомо, що загалом 9 людей захворіли. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

За даними Міністерства охорони здоров’я, три випадки вірусу виявили у Сумській області, по два випадки у Волинській та Черкаській областях, по одному у Рівненській та Запорізькій областях.

У відомстві зазначають, що серед хворих в Україні лише одна з дев’яти осіб мала два щеплення проти COVID-19. Вік пацієнтів – 27-73 роки.

За клінічними симптомами медики зафіксували середній чи легкий перебіг захворювання. Одна людина була госпіталізована.

За словами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, вірус SARS-CoV-2 постійно мутує, ухиляється від імунної відповіді та швидше вражає ослаблений імунітет.

«Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам з групи ризику важкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення», – зазначає заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

У ВООЗ щодо JN.1 заявили, що ризик для населення низький, а вакцини, які використовуються у світі проти COVID-19, захищають від нового субваріанту.

Нагадаємо, торік у листопаді в Україні виявили першого хворого на новий штам «Омікрону», який називається «Пірола». Ним став 20-річний хлопець із Рівненщини.

Станом на кінець листопада-2023 рівень захворюваності на коронавірус в Україні виріс на 20%. У трьох областях вже перевищений епідпоріг, тому там можуть ввести деякі обмежувальні заходи.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін казав, що пік коронавірусу в Україні припаде на середину грудня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *