ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судять чергового любителя комунізму

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних у Львові опинився 66-річний чоловік, який публічно прославляв радянські часи та поширював заборонену комуністичну символіку. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні СБУ.

Зловмисником виявився уродженець Курської області Росії, громадянин України, який вже тривалий час проживає на Львівщині.

На особистій сторінці в забороненій соцмережі «Однокласники» він поширював дописи про те, що «Ленін повернув країну в державне русло». Також поціновувач СРСР прославляв часи правління Сталіна та пропагував комуністичну ідеологію.

Пенсіонера обвинувачують за ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення та поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного та національно-соціалістичного тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Слідство вже завершили, а справу скерували до суду. За скоєне йому загрожує до 5 років обмеження волі.

Нагадаємо, раніше трьом мешканцям Львівщини оголосили підозри у поширенні забороненої комуністичної символіки та у пропагуванні комунізму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *