ОСТАННІ НОВИНИ

Загинув командир російського Іл-22M, який підбили над морем

Андрій Котенський

|

Командир ворожого повітряного командного пункту Іл-22М, який 14 січня підбили українські військові, Віктор Клімов, безславно загинув в небі над Азовським морем, повідомляє Кримський вітер.

На жаль, повітряне корито рашистів зумів посадити на землю вцілілий другий пілот.

Нагадаємо, українські ЗМІ, посилаючись на джерела у Силах оборони України, писали, що ввечері 14 січня було збито над Азовським морем російський літак А-50 та уражено повітряний командний пункт Іл-22М11.

15 січня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив знищення ворожого літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряного пункту управління росіян Іл-22. Успішну операцію Повітряні Сили здійснили в Приазов’ї.

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що українські військові розраховують, що втрата літака А-50 буде відчутним ударом для окупантів і може вплинути на ситуацію з ракетними атаками по Україні.

Збиття ворожого літака А-50 прокоментував й речник Повітряних Сил Юрій Ігнат: «Літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був і є пріоритетною ціллю для нас. І до сьогодні знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу! Одразу дві “жирні” цілі за один раз».

Юрій Ігнат додав, що пошкоджений Іл-22 росіяни таки зуміли дотягнути до Анапи. Втім ураження настільки серйозні, що повітряне судно відновити не вдасться.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *