ОСТАННІ НОВИНИ

В кулуарах у Давосі йшлося про далекобійні ракети, – Кулеба

Наталя Дуляба

|

В кулуарах у Давосі, де проходить Всесвітній економічний форум, були контакти для того, щоб прискорити поставки і забезпечити сталість поставок далекобійних ракет в Україну. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Інтерфакс-Україна.

«До речі, тема далекобійних ракет ніде публічно, офіційно в Давосі не озвучувалася, але насправді в кулуарах були контакти, були розмови для того, щоб прискорити постачання і забезпечити сталість поставок цієї зброї в Україну», – заявив Кулеба в ефірі телемарафону 18 січня.

Глава МЗС зазначив, що зброя – «це наша щоденна робота». Крім ракет, за словами Кулеби, йшлось про те, які кроки має зробити Європа, щоб істотно наростити виробництво зброї та співпрацю між оборонними індустріями.

«Тому що потрібно більше зброї, потрібно більше якісної зброї», – додав він.

Крім того, у Давосі порушували тему того, як штучний інтелект змінюватиме поле бою, і які технології зможе використовувати Україна для боротьби з агресією.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно президент Франції Еммануель Макрон анонсував передачу Україні ще 40 далекобійних ракет SCALP. Вперше їх ЗСУ отримали влітку 2023 року.

Ракети SCALP (дальність ураження – до 250 км) є аналогом британських Storm Shadow. Цей тип озброєння першою з-поміж усіх західних партнерів передала Велика Британія у травні торік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *