ОСТАННІ НОВИНИ

Франція надасть Україні далекобійні ракети

Ольга Денисяка

|

Франція вирішила передати Україні ракети, які дозволять завдавати ударів у глибокий тил противника. Як повідомляє Європейська правда, про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час саміту НАТО у Вільнюсі.

У спілкуванні з журналістами він оголосив про рішення передати Україні далекобійні ракети, не згадуючи назву.

«Ми вирішили надати Україні нові ракети, які дозволять бити в глибину (тилу противника – прим. ЄП). Вони будуть застосовуватися згідно з досягнутими нами домовленостями», – сказав Макрон.

Президент додав, що для Франції важливо надіслати Україні сигнал про підтримку на тлі російської агресії і про єдність НАТО.

Макрон не згадав конкретну назву озброєння, але скоріш за все йдеться про ракети SCALP «повітря-земля» – аналог Storm Shadow, оскільки це франко-британська розробка.

Нагадаємо, міністр оборони Британії заявив, що точність Storm Shadow в Україні була «практично безпомилковою».

Президент Франції Еммануель Макрон в травні натякав на передачу Україні ракет, дальність яких «дозволяє чинити опір».

Нагадаємо, у спільній декларації України та Франції за підсумками зустрічі Володимира Зеленського і Еммануеля Макрона йшлося, зокрема про наміри Парижа оснастити кілька українських батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно Велика Британія офіційно підтвердила надання Україні далекобійних крилатих ракет Storm Shadow. Дальність її польоту сягає понад 250 км (в експортному варіанті).

Крім того, британський прем’єр-міністр Ріші Сунак під час візиту Володимира Зеленського до Сполученого королівства 15 травня анонсував передачу Україні далекобійних ударних дронів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *