ОСТАННІ НОВИНИ

Найкращий двірник Львова повернувся з мандрівки Європою

Маркіян Рой

|

Богдан Михайлович Єсип –  найкращий двірник Львова-2023, на початку цього тижня повернувся з мандрівки Європою. В екскурсійний тур Європою Богдан Єсип поїхав разом з донькою Марією. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Найкращий двірник Львова-2023 Богдан Єсип на початку цього тижня повернувся з мандрівки Європою. Пан Богдан вперше в житті побував за кордоном. Поїздка стала можливою завдяки перемозі у конкурсі «Найкращий двірник Львова».

Пан Богдан вже 13 років працює двірником. Живе за містом, у селі Горбачі. Відтак щодня прокидається о 05.30 год, йде на електричку, щоб вчасно бути на роботі. Бере свій інструмент – мітлу, совок, відро, кульки для сміття і йде прибирати територію довкола одного з найвпізнаваніших місць Львова – Палацу Потоцьких.

Свою роботу любить і щиро радіє, коли звичайні перехожі чи відвідувачі палацу дякують і цінують його працю.

«Та я навіть не знав, що буду найкращим двірником Львова. То для мене була несподіванка. Коли подзвонили з міської ради і сказали, що я переміг, то спочатку злякався і думав, що це якісь шахраї телефонують. Та потім повірив. Сказали, що виграв поїздку за кордон. Приїхав додому і розповів жінці, дітям. Жінка дуже зраділа, що я стільки років працюю і так мене відзначили», – розповідає пан Богдан.

В екскурсійний тур Європою – Прага, Відень, Будапешт, пан Богдан поїхав з донькою Марією. Для неї поїздка за кордон теж була вперше.

«Ми їхали автобусом, людей було багато. Я – один мужчина і два шофера – решта всі жінки. Спочатку ми приїхали в Прагу, потім у Відень і Будапешт. Були у Празькому граді. Дуже там гарно. Після Празького граду був вільний час, то я з дочкою ходили по місту. Люди слухали нашу розмову, бо чеська і українська подібні мови. І коли розуміли, що це українська, то до нас говорили: «Слава Україні!». А ми відповідали: «Героям слава!» Приємно було», – ділиться емоціями Богдан Єсип.

Після Праги поїхали у Відень і Будапешт. У Будапешті ввечері пливли кораблем по Дунаю.

«Я і донька теж вперше пливли на кораблі. То був нічний кораблик. І хоч то було вночі, але світилося, то все було видно. Там багато мостів», – зазначає пан Богдан.

Не зміг не звернути уваги пан Богдан на чистоту у містах Європи. Каже, що там люди все пильнують, сміття не кидають на вулиці.

«Ми приїхали туди, там снігу нема, там як літо. Гарні міста, як Прага, так Відень і Будапешт. Я там задумався, як люди щасливо живуть. Не чути сирен, не чути тривоги, не чути вибухів. Мають нормальні зарплати, мають нормальні пенсії. Щасливо собі живуть. Роз’їжджаються по світу. А потім думаю, а коли то в нас так буде, коли в нас настане мир і перемога? Я задоволений, що поїхав у поїздку. Запам’ятаю на все своє життя», – розповідає пан Богдан.

Нагадаємо, що за результатами конкурсу «Найкращий двірник Львова – 2023» переможцем став Богдан Михайлович Єсип – двірник палацу графів Потоцьких, Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, Галицького району.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *