ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни зосередились на захопленні Синьківки, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти продовжують атакувати на Куп’янському напрямку, основні зусилля вони зосередили на витісненні ЗСУ із куп’янського лісу та на захопленні Синьківки. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«На Куп’янському напрямку ситуація залишається напруженою. Ворог не припиняє ведення активних штурмових дій та здійснення інтенсивного вогневого ураження. Основні зусилля противник зосередив на витісненні наших підрозділів з Куп’янського лісу та на захопленні Синьківки», – відзначив він.

Генерал-полковник, відвідавши українських військових на цьому напрямку фронту, заслухав доповіді командирів, разом із ними проаналізував можливі подальші дії окупантів та визначив оптимальні варіанти дій наших військ. Окремо було сплановано застосування резервів та порядок вогневого ураження противника.

«Попри складну обстановку на Куп’янському напрямку ми тримаємо оборону та нищимо ворога», – підкреслив Олександр Сирський.

Зауважимо, що Синьківка Харківської області розташована менш ніж за 10 км від Куп’янська. Наступ на Куп’янському напрямку окупанти відновили торік у жовтні, бажаючи оточити Куп’янськ і вийти до річки Оскіл.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський зауважував, що росіяни прагнуть захопити Куп’янськ, але успіхів не мають.

У листопаді 2023 року війська РФ почали наступ на трьох напрямках на сході України: на Куп’янському, Лиманському й Бахмутському. Їхньою метою, за словами Сирського, є захоплення нових територій на Харківщині та вихід на адміністративні межі Донецької області.

У січні рашисти почали підготовку до відновлення наступальних дій на Сіверському напрямку. Для цього вони переміщують підрозділи «Шторм», формують штурмові роти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *