ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський назвав цілі Росії на трьох напрямках, де наступають окупанти

Ольга Денисяка

|

Російські війська наступають на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках, щоб захопити нові населені пункти Харківської та вийти на межі Донецької області. Про це заявив у соцмережах командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його інформацією, на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках тривають наступальні дії ворога. 

«Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи «шторм z» та «шторм v», – йдеться у повідомленні.

Мета ворога на цьому напрямку, словами Сирського, – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області.

На Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій наших військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники. Не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ називає ситуацію на фронті складною. На всіх трьох напрямках українські війська тримають оборону та знищують ворога.

«Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу. Втім, командири і штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога. Ряд рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами прийняли безпосередньо в районах бойових дій. На всіх трьох напрямках наші війська тримають оборону та знищують ворога. Противник несе великі втрати, які поповнює резервами штурмових батальйонів сформованих з колишніх в‘язнів», – додав він.

Попри щоденні втрати в особовому складі та техніці російські окупанти продовжують проведення наступальних дій. За першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» близько восьми тисяч військовослужбовців. Крім того, було знищено або ушкоджено понад п’ятсот одиниць ворожої військової техніки. Серед них: 67 танків, понад сто бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів.

Сирський запевняє, що «на  відміну від агресора, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом продуманого планування бойових дій та ефективного використання артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння. 

«Найбільшою цінністю для нас є життя наших воїнів. Мінімізація втрат завжди у пріоритеті під час планування операцій», наголосив командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *