ОСТАННІ НОВИНИ

Справу щодо хабарника з Львівського університету безпеки життєдіяльності скерували до суду

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився посадовець Львівського університету безпеки життєдіяльності, який за 30 тисяч грн хабара обіцяв посприяти у виготовленні документів, пов’язаних із пожежною безпекою. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про заступника начальника одного із інститутів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, якого затримали влітку торік.

Слідство встановило, що полковник служби цивільного захисту вимагав від представника суб’єкта господарювання хабар за сприяння у видачі дозвільної документації з протипожежної безпеки. За 30 тисяч грн він обіцяв вплинути на працівників ДСНС.

При відмові надати йому хабар службовець запевняв, що буде виданий негативний висновок, що фактично унеможливлює здійснення підприємницької діяльності у цих приміщеннях.

Задокументовано, що одержання неправомірної вигоди відбувалось двома траншами. Першу частину розміром 15 тисяч грн він отримав особисто, за другою – відправив курсанта. Останньому службовець дав останньому вказівку вийти у КПП університету і забрати для нього гроші.

Вихованець навчального закладу не був обізнаний у злочинній діяльності фігуранта і не знав, що бере для нього хабар.

Полковника обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Слідство вже завершене, справу скерували до суду, який і обиратиме покарання посадовцю університету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *