ОСТАННІ НОВИНИ

Полковника Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності затримали на хабарі

Анастасія Диняк

|

Заступника начальника одного із інститутів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності затримали на хабарі у розмірі 30 тисяч гривень за підписання документації з протипожежної безпеки. Про це повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

За даними слідства, полковник служби цивільного захисту вимагав від підприємця 30 000 гривень за видачу дозволів з протипожежної безпеки.

У разі відмови, службовець обіцяв видати негативний висновок, що фактично унеможливлював здійснення підприємницької діяльності у цих приміщеннях.

Задокументовано, що хабар посадовець отримував двома траншами. Першу частину у розмірі 15 000 гривень він отримав особисто, за другою частиною він відправив курсанта. Службовець дав останньому вказівку вийти у КПП університету і забрати гроші. Вихованець навчального закладу не був обізнаний у злочинній діяльності фігуранта.

Підозрюваного затримали після отримання другої частини коштів. Йому повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 368 КК України).

Посадовцю загрожує до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *