ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці розслідують смерть 5-річного хлопчика після видалення зубів

Маркіян Рой

|

Правоохоронці здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смерті 5-річного хлопчика після видалення молочних зубів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у грудні минулого року під час лікування зубів 5-річний хлопчик впав у кому.

17 грудня 2023 року за цим фактом було розпочато кримінальне провадження.

На жаль, хлопчика врятувати не вдалося і 13 січня 2024 року він помер у львівській лікарні.

У межах кримінального провадження встановлюються обставини трагічного випадку. За результатами слідчих дій та висновків експертиз, які наразі тривають, буде надана правова оцінка діям медичних працівників.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України).

Як раніше повідомляв Львівський портал, у Львові дитина впала в кому після походу до стоматолога.

За словами Віктора Пашника, 8 грудня його дружина повела сина у клініку ТОВ «ОРІ ГРУП» (Ori-Dent), аби видалити два молочні зуби. Працівники стоматологічного центру запропонували зробити це під загальною анестезією. Під час операції в дитини сталася зупинка серця. Його вдалося запустити, тож дитину перевели в реанімаційне відділення лікарні святого Миколая.

Вже в лікарні батькам, за їхніми словами, розповіли, що Велес ще у стоматології пережив клінічну смерть. А те, що медики надто довго проводили реанімаційні заходи, призвело до тяжкого стану дитини. Зрештою малюку фактично констатували смерть мозку, а його життя підтримували спеціальні апарати.

Батьки написали заяву в поліцію, яка, як відзначив Віктор Пашник, відкрила кримінальне провадження. Зараз триває слідство.

Журналісти вже намагались зв’язатись зі згаданою стоматологічною клінікою, але там відмовились від коментарів.

Нагадаємо, це вже не перший трагічний випадок зі стоматологією, який стався в Україні останнім часом. У листопаді однорічний хлопчик помер після походу до стоматолога.

Дитині лікували карієс під загальним наркозом в одній з комунальник клінік. Правоохоронці встановили, що пі час процедури у дитини раптом впав кров’яний тиск. Хоч малюка й забрали в реанімацію, врятувати його не вдалося.

Судмедекспертиза встановила попередню причину смерті – гостра легенево-серцева недостатність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *