ОСТАННІ НОВИНИ

Експертиза встановила причину смерті дитини після відвідин стоматолога в Тернополі

Наталя Дуляба

|

Судмедекспертиза встановила, що однорічний хлопчик у тернопільській стоматології помер внаслідок гострої легенево-серцевої недостатності. Про це Львівському порталу повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі.

Йдеться про фатальний випадок, який стався в Тернополі у комунальній стоматології на вул. Злуки. Тут 13 листопада лікували хлопчика віком 1 рік і 10 місяців під дією загального наркозу.

Встановлено, що під час процедури у дитини впав кров’яний тиск, через що його доставили у реанімацію. Врятувати його не вдалося, у лікарні він помер.

За даними судово-медичної експертизи, попередня причина смерті – гостра легенево-серцева недостатність.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками при лікуванні дитини).

Розслідування триває.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, медики стоматології наполягли на лікуванні карієсу у дитини саме під дією загального наркозу. Втім перед цим вони дали всі скерування на необхідні аналізи. У реанімації хлопчика не змогли вивести зі стану наркозу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *