ОСТАННІ НОВИНИ

Довгожителям у Львові удвічі збільшили виплату на уродини

Наталя Дуляба

|

У 2024 році Львів удвічі збільшує суму, яку виплачує всім довгожителям з нагоди Дня народження. Таким чином львів’яни, яким виповнюється 100 і більше років, отримають по 10 тисяч грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Досі львів’яни-довгожителі, яким виповнювалось 100 і більше років, отримували від міста 5000 грн одноразової допомоги. Тепер її збільшили удвічі – до 10 000 грн.

Загалом у 2024-му 68 мешканців Львова відзначатимуть свої 100 або більше років. Серед них – 61 жінка і 7 чоловіків. Відтак на виплату допомоги з нагоди їхніх уродин у міському бюджеті заклали 680 000 грн.

Зазначимо, що найстаршій мешканці громади, Олені Рибалко, цьогоріч виповнюється 107 років. Святкуватиме вона свій День народження 2 червня. А першою цьогоріч свої уродини відзначила Євгенія Тесленко: 10 січня їй виповнилось 100 років.

Традиція вітати мешканців-довгожителів у Львові існує вже 16 років поспіль. З цієї нагоди ювілярам виплачують одноразову матеріальну допомогу, дарують пам’ятну монету та вітальний лист від міського голови.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *