ОСТАННІ НОВИНИ

2,5 млрд фунтів: Сунак у Києві оголосив найбільший пакет військової допомоги

Наталя Дуляба

|

Прем’єр Великої Британії Ріші Сунак під час візиту до Києва 12 січня оголосив про надання великого пакету військової допомоги для України на 2,5 млрд фунтів стерлінгів. Про це повідомляє Європейська правда.

«Велика Британія анонсує найбільший єдиний пакет допомоги від початку війни – це пакет на 2,5 млрд фунтів стерлінгів», – сказав Ріші Сунак.

За його словами, у цю допомогу увійдуть додаткове обладнання до ППО, протитанкова зброя, додаткові ракети дальнього радіуса дії, тисячі снарядів. Також передбачене навчання ще «тисяч українських військових».

Раніше було відомо, що цей пакет військової допомоги Велика Британія підготувала на наступний фінансовий рік, який стартує у квітні. Також у нього увійде фінансування близько 200 млн фунтів стерлінгів та безпілотники.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський додав, що допомога від Британії буде надходити і наступними роками.

«Британія гарантує 2,5 мільярди на цей рік, і ця допомога продовжиться в наступні роки. Термін дії – десять років», – сказав Зеленський.

Як повідомляв Львівський портал, 12 січня британський прем’єр Ріші Сунак і президент України Володимир Зеленський в Києві підписали двосторонню безпекову угоду.

Згідно з документом безпекові зобов’язання Великої Британії діятимуть протягом 10 років із можливістю продовження терміну. Втім при вступі України в НАТО до закінчення дії угоди безпекові зобов’язання завершаться і будуть інкорпоровані в систему Північноатлантичного альянсу.

Глава британського уряду прибув із візитом до Києва 12 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *