ОСТАННІ НОВИНИ

29 українських чоловіків викрили на співпраці з терористами ХАМАСу в Секторі Гази

|

Служби безпеки Ізраїлю та Єгипту не надали дозвіл на евакуацію 29 українських громадян із Сектору Гази. Це чоловіки, які співпрацювали з ХАМАСом у той чи інший спосіб. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у коментарі hromadske.

Він зазначив, що кількість громадян України, які залишилися у Секторі Гази, більша, ніж 29. Йдеться про тих, які, зокрема, не захотіли виїжджати раніше. За його словами, всі охочі могли евакуюватися більш ніж один раз.

«Ми ж не можемо примусово їх звідти витягнути. Ми вмовляли людей виїхати, але не всі погодились з різних причин. У когось літні батьки, комусь чоловіку не дозволили. Ці 29 громадян – це все чоловіки, які співпрацювали з ХАМАСом у той чи інший спосіб», – сказав посол.

І додав, що українська сторона боролася за кожного свого громадянина. Для частини українців було погоджене проведення додаткових заходів безпеки під час їхнього перебування в Єгипті, щоб далі відпустити.

«Комусь пощастило менше, тобто, мабуть, щодо них є більше доказів про їхню співпрацю з ХАМАСом. Але рано чи пізно ця ситуація розвʼяжеться, війна не буде нескінченною», – зауважив Корнійчук.

За його словами, в України, як і у всіх країн-партнерів, така сама ситуація: загальний відсоток тих, кому не дозволено виїхати, не перевищує 7 %.

10 грудня, в Головному управлінні розвідки повідомили про успішне завершення евакуації українців із Сектора Гази, де тривають бойові дії ізраїльської армії. Спільно зі співробітниками МЗС ГУР вивезли понад 300 людей.

Нагадаємо, вдосвіта 7 жовтня палестинське ісламське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, здійснило масовану атаку на Ізраїль. Після цього бойовики прорвали прикордонне огородження й проникли на територію Ізраїлю, окупувавши сім його громад, взяли в полон військових та цивільних. Також на відео були зафіксовані публічні вбивства та глумлення над тілами.

Спочатку Ізраїль оголосив надзвичайну ситуацію, а згодом – стан війни, що сталось вперше з 1973 року. У країні розпочалась мобілізація резервістів. Бої та обстріли з обох сторін тривають, кількість жертв щоразу збільшується.

Станом на 9 жовтня ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою. Армія Ізраїлю готується до сухопутної операції з ліквідації терористів у Секторі Гази.

Як повідомляв Львівський портал, наразі офіційно відомо про 25 загиблих українців, серед загиблих українців у Секторі Гази є двоє дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *