ОСТАННІ НОВИНИ

Остання атака ЗСУ на Крим засвідчила неефективність ППО росіян, – британська розвідка

Маркіян Рой

|

Британська розвідка вважає, що масштаб російської ракетної атаки проти України 8 січня відображає рівень успіху, досягнутий ЗСУ під час ударів по Криму 4 січня. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, пише Європейська правда.

У відомстві звернули увагу на те, що 4 січня Україна атакувала російські цілі на аеродромі Саки та в Севастополі.

«Ці атаки, ймовірно, понизили поінформованість та покриття російської ППО над кримським регіоном», – йдеться в огляді.

Британська розвідка вважає, що відповіддю на це стала серія ракетних атак Росії проти України 8 січня, коли було завдано ударів в тому числі по Кривому Рогу та Запоріжжю.

«Це знову демонструє неефективність російської ППО у захисті ключових локацій, незважаючи на їхню підвищену готовність. Масштаб російської відповіді, ймовірно, є показником успіху, досягнутого Збройними силами України під час ударів 4 січня», – резюмували в Міноборони Британії.

Нагадаємо, 4 січня Повітряні Сили заявили, що атакували російських окупантів у Криму. Згодом в ЗСУ офіційно підтвердили, що уразили командний пункт з’єднання рашистів поблизу Севастополя.

Згодом речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що після атаки українських Повітряних Сил по окупованому Криму 4 січня рашисти мають «дуже суттєві втрати» у системі протиповітряної оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *