ОСТАННІ НОВИНИ

РФ здійснила масштабну терористичну атаку проти цивільної інфраструктури України, – Шмигаль

Маркіян Рой

|

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Росія 2 січня здійснила масштабну терористичну атаку проти цивільної інфраструктури України. Про це він повідомив у Телеграмі.

«Масштабна терористична атака росії проти цивільної інфраструктури. Спочатку дрони-камікадзе, потім 4 години атаки ракетами», – йдеться в повідомленні.

Основний удар прийшовся на Київщину і Харківщину.

«Били по житлових будинках. На жаль, є загиблі та постраждалі. Мої щирі співчуття родинам та близьким. Енергетики, рятувальники, медики, поліцейські та всі служби працюють на місці», – зазначив Денис Шмигаль.

Він подякував силам ППО за безустанну роботу і професіоналізм.

«Російські терористи обов’язково заплатять за все те зло, яке вони принесли в Україну», – додав прем’єр-міністр України.

Нагадаємо, вранці 2 січня російські окупанти атакували Україну. Ракети змінювали свій курс, але зрештою полетіли на Київ. На столицю згодом ворог запустив й аеробалістичні ракети «Кинджал».

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук відразу заявив, що зараз Росія фактично повторила свою найбільш масовану атаку, здійснену 29 грудня.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Росія випустила по Україні 99 ракет різного типу та 35 «Шахедів». Українська ППО знищила 72 ракети та всі дрони.

Вже відомо про влучання у Києві та 20 постраждалих. На місцях працюють рятувальники та інші служби. В Київській області загинуло подружжя, ще шестеро отримали поранення. Є значні руйнування.

У Харкові російська ракета вбила одну людину, 41 особа поранена.

За попередніми узагальненими даними, внаслідок ракетного удару по Київщині, столиці та Харкові загинули четверо людей, ще 92 отримали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *