ОСТАННІ НОВИНИ

Масована атака на Київ: є влучання, десятки поранених. Оновлено

Наталя Дуляба

|

У вівторок вранці, 2 січня, російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку на Київ. Наразі відомо про одну загиблу та більше двох десятків поранених. Про це повідомляє Львівський портал.

«У будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. 117 мешканців евакуювали. Постраждали наразі 20 людей, 19 із них госпіталізували. У будівлі загоряння та сильне задимлення. Всі служби працюють на місці», – першим сповістив міський голова Віталій Кличко.

ОНОВЛЕНО о 12:20: за даними ДСНС, кількість поранених зросла до 27 осіб. Одна людина загинула. Нею була літня жінка, вона померла у кареті швидкої допомоги.

У Подільському районі, за попередніми даними Кличка, було влучання на територію обʼєкта цивільної інфраструктури. Також у цьому районі горить складська будівля.

У Святошинському районі ракета вдарила по будівлі соціальної інфраструктури. У Печерському районі – в дах багатоповерхівки. І виклик іще за однією адресою.

В Оболонському районі палають склади, у Деснянському – будівля супермаркету.

Принаймні в частині Києва виникли проблеми з електро- та -водопостачанням.

Повсюди працюють 265 рятувальників та інші служби. Всі деталі встановлюються.

В Офісі генпрокурора додають, що росіяни, атакуючи ракетами вранці та дронами уночі, били по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Києва.

«В результаті атаки пошкоджено житлові багатоповерхівки, складські приміщення, супермаркет, територію ринку, будівлі СТО, приватні домогосподарства та транспортні засоби. Вибито шибки у житлових будинках та будівлях, прилеглих до місць падіння уламків», – підсумовують прокурори.

На місцях продовжуються рятувальні роботи, тож жертв ще може побільшати.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.1,2 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв ведення війни, поєднане з умисним вбивством).

Нагадаємо, вранці 2 січня російські окупанти атакували Україну. Ракети змінювали свій курс, але зрештою полетіли на Київ. На столицю згодом ворог запустив й аеробалістичні ракети «Кинджал».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС, Нацполіція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *