ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по центру Харкова: десятки поранених. Оновлено

Наталя Дуляба

|

У вівторок вранці, 2 січня, російські окупанти здійснили ракетний обстріл Харкова. Наразі відомо про одного загиблого і більше чотирьох десятків поранених. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Близько 07:30 рашисти завдали ударів по центру міста, зокрема по Шевченківському районі. Одна людина загинула, ще 22 отримали поранення. До лікарні забрали 16 осіб.

ОНОВЛЕНО о 14:30: кількість поранених зросла до 50 людей, серед них є шестеро дітей.

«Пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарські споруди, інша цивільна інфраструктура. Є загорання автомобілів», – сповістив посадовець.

Як згодом додали в Офісі генпрокурора, російська армія вдарила по цивільних об’єктах у центрі Харкова. Зафіксовано три влучання.

Серед п’ятьох поранених дітей – двоє дівчат віком 6 і 13 років, а також троє 9-річних хлопчиків.

«Внаслідок ворожих ударів пошкоджено багатоквартирні житлові будинки, господарські будівлі, магазини, кафе, аптеки, автомобілі», – підсумовують прокурори.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Слідство триває.

Тип ракет, якими били росіяни по Харкову, наразі уточнюють. Втім Повітряні Сили попереджали про загроза балістики для міста.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС, прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *