ОСТАННІ НОВИНИ

Після нових атак Росії по Україні світ може зробити п’ять кроків, – Кулеба

Ольга Денисяка

|

Після масованої ракетної атаки РФ міністр закордонних справ Дмитро Кулеба чекає на реакцію та рішучі заходи країн Заходу. Про це Кулеба написав у соцмережі Х.

«Путін посилює терор проти України. Сьогодні був завданий вже другий масований ракетний удар всього за чотири дні. Цивільна інфраструктура була пошкоджена, люди були поранені та вбиті, серед них – діти.Терористичний режим у Москві має усвідомити, що міжнародна спільнота не буде закривати очі на вбивства мирних жителів і руйнування цивільної інфраструктури в Україні», – зазначив український міністр.

Кулаба вважає, що країни Заходу наразі можуть зробити п’ять кроків у відповідь на російську агресію:

  • прискорити надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та боєприпасів;
  • надати Україні бойові безпілотники всіх типів;
  • надати Україні ракети дальнього радіуса дії 300 км+;
  • схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні;
  • ізолювати російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

Нагадаємо, вранці 2 січня російські окупанти, здійснюючи масовану атаку, цілились саме на Київ. Ворог випустив майже сотню ракет різних типів, в тому числі й 10 «Кинджалів».

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук відразу заявив, що Росія фактично повторила свою найбільш масовану атаку, здійснену 29 грудня.

ППО збила всі «Кинджали» і ще 62 ракети. Втім у Києві є руйнування та жертви. В Київській області загинуло подружжя, ще шестеро отримали поранення, теж є значні руйнування.

У Харкові російська ракета вбила одну людину, більше чотирьох десятків поранених.

Досі було відомо, що внаслідок ракетного удару по Київщині, столиці та Харкові загинули четверо людей, ще 92 отримали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *