ОСТАННІ НОВИНИ

Британська розвідка спрогнозувала, скільки Росія втратить військових до 2025 року

|

У 2023 році щоденні втрати військ РФ на війні проти України зросли, тому якщо цей темп збережеться, у британській розвідці прогнозують знищення понад 500 тисяч російських бійців вже до 2025 року. Британська розвідка вважає, що . Про це йдеться в огляд Міноборони Великобританії за 30 грудня.

Так, цьогоріч середні щоденні втрати особового складу росіяни зросли майже до 300 на день (убитими та пораненими), що більше, ніж у 2022 році.

«Це збільшення щоденних втрат, про які повідомляє українська сторона, майже напевно є свідченням деградації російських сил і їхнього перетворення на “масову армію” нижчої якості та більшої кількості після “часткової мобілізації” резервістів у вересні 2022 року. Росії, ймовірно, знадобиться 5-10 років на відновлення когорти високопрофесійних та досвідчених підрозділів», – вважають британські розвідники.

В огляді йдеться про те, що якщо поточні темпи втрат зберігатимуться протягом 2024 року, до 2025 року втрати Росії вбитими й пораненими сягнуть більше 0,5 мільйона осіб.

При цьому британці надують, що за 9 років війни в Афганістані СРСР втратив загалом приблизно 70 тисяч військових.

Нагадаємо, за офіційними даними українського Генштабу, Росія менш ніж за два роки повномасштабної війни втратила в Україні 358 тисяч своїх військових. Йдеться саме про загиблих окупантів, поранених натомість у рази більше.

Військові експерти кажуть, що для вирахування поранених окупантів кількість загиблих потрібно множити на три, тобто наразі йдеться ще про 1 мільйон осіб. Таким чином загальні втрати РФ на 22-му місяці повномасштабної війни проти України оцінюють у понад 1,3 мільйона бійців.

Це є безпрецедентні втрати, адже станом на початок повномасштабної війни весь потенціал ЗС РФ складав близько 900 тисяч – 1 мільйон військовослужбовців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *