ОСТАННІ НОВИНИ

Після масованої атаки РФ Британія дає Україні «сотні ракет» для ППО

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс оголосив про надання Києву «сотень зенітних ракет» до британських комплексів ППО на тлі масованої атаки Росії по Україні 29 грудня. Про це він написав у соцмережі Х.

«Сполучене Королівство швидко посилює протиповітряну оборони України після смертоносних ударів Путіна. Сотні ракет британського виробництва будуть надіслані Україні, щоб захиститись», – підкреслив Грант Шаппс.

Водночас він назвав удари Росії 29 грудня «відчайдушною і марною спробою відновити динаміку після катастрофічної втрати сотень тисяч призовників» і напередодні приниження Путіна через початок третього року його «триденної війни».

Британський міністр оборони наголосив, що Путін помиляється, «сподіваючись, що йому вдасться вирвати перемогу з пащі поразки».

«Підрив російського Чорноморського флоту довів, що Україна все ще бореться за перемогу в цій боротьбі. І оголошений нині пакет протиповітряної оборони надсилає беззаперечний сигнал на тлі російського варварства про те, що Велика Британія залишається абсолютно відданою підтримці України», – відзначив глава Міноборони Великобританії.

Нагадаємо, з вечора 28 грудня і в ніч на 29 грудня Росія здійснила найбільш масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти били «Шахедами», потім – ракетами.

Загалом рашисти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них. Ворог застосував усі можливі модифікації ракет, крім «Калібрів».

Попередньо відомо, що під час обстрілів окупанти вбили 20 українців, ще 116 поранили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *