ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати погодили скорочення штату Львівської мерії на 20% і її реорганізацію

Наталя Дуляба

|

На засіданні 27 грудня депутати затвердили нову структуру виконавчих органів Львівської міськради та скорочення кількості штатних працівників. Про це повідомляє Львівський портал.

Ухвалою передбачено, що до 1 квітня 2024 року у Львівській міськраді скоротять 150 працівників, а до 1 червня – ще на 218. Таким чином загальна чисельність апарату та виконавчих органів мерії після другої хвилі скорочення становитиме 1471 особу.

Зауважимо, що часові межі запланованого скорочення у міськраді дещо продовжили, раніше йшлося про поступове звільнення 20% працівників з 1 січня 2024 року. Це й апарат Львівської міської ради та її структурні підрозділи й виконавчі органи такі як, наприклад, районні адміністрації.

У пресслужбі Львівської міськради водночас додають, що в 2023 році в мерії вже переглядали штатний розпис, станом на вересень тут працювали 1839 людей.

Також депутати затвердили нову структуру мерії, ліквідувавши три департаменти: міської агломерації, адміністративних послуг та з управління персоналом. Також розформування чекає управління інформаційних технологій та управління з питань поводження з відходами.

Крім того, управління вуличної інфраструктури Львівської міськради об’єднають з управлінням безпеки та повернуть проміжну структуру – апарат виконавчого комітету. Управління міського ландшафту перейменують на управління формування середовища.

Із нововведень – у міського голови Львова з’явиться новий заступник, який займатиметься ветеранами й людьми з інвалідністю. Також у мерії створять окреме управління, що опікуватиметься питаннями захисників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *